Posted on

Бюти блендер = отлична основа

Бюти блендер Affect Cosmetics

Здравейте,
Аз съм Пепа Стоянова и в този пост ще Ви запозная с бюти блендера на Affect Cosmetics 💄 🙂 ❤️

Бюти блендер или 3D блендер е актуален и наистина добър инструмент за постигане на безупречна основа. С него можем да избегнем остатъчните линий на четката или да ги прелеем. Запаваме ръцете си чисти по време на грима и не оставяме отпечатъци от пръсти върху основата на лицето. Най-важно обаче е крайният резултат от ефекта на нанасяне на грим с него.

Форма и текстура

Класическата форма за бюти блендер е яйцето. Ергономичната му форма позволява прецизно, лесно и удобно достигане и нанасяне на продукта във всички зони на лицето.
Този блендер е стегнат и гъвкъв и това позволява лекото му отскачне по време на използване, което е и основното изискване за добро нанасяне и преливане при направа на естествена и равномерна основа, била тя и с контур.

Текстурата на гъбата блендер е леко и много финно спореста. Затова се нуждае от навлажняване, за да е ефективна при нанасяне и да можете да нанесете леко или по-покривно вашият продукт. Ключовата дума тук е влажен! Необходимо е когато намокрите блендера, да го стиснете, за да извадите излишното количество вода и той да остане влажен. Така матеряла не навлиза в порите на блендера и пести от вашите продукти. Казвам продукти, защото бюти блендера не се използва за нанасяне само на фон дьо тен. С него спокойно можете да нанасяте база, кремообразен руж, течен, кремообразен и даже и компактен хайлайтър, а дори и червило и кремообразни или пресовани сенки, като за тях се изисква малко повече опит.

Работа с бюти блендер

Лично аз използвам бюти блендер основно за направата на основа и основа с контур и хайлайтър, както и пигменти. Винаги получавам отлични резултати по отношение на прецизната и естествена основа, която е задължителна, когато си професионалист.

Коректор – най-добрият начин да се нанесе коректор под очите е разбира се с тънкият край на яйцето. Понеже кожата по-очите е най-тънка, движението с което нанасяме от продукта, трябва да е нежно, с леко и въздушно потупване.
Тънкият край на блендера е удобен и за нанасяне на фон дьо тен над очите и около носа, с него лесно нанасяме и хайлайтър на желаните от нас места. Заоблента час на блендера се използва за по-бързото и равномерно нанасяне на база и фон дьо тена в цялата част на лицето.

Подръжкка и съхранение

Продуктът се нуждае от подръжкка, без значение дали е за лично ползване или професионална употреба. Добрата хигена е задължителна предпоставка за здрава кожа. Ако кожата е чувствителна или проблемнна добре е да почиствате блендера след всяко ползване. Ако нямате проблеми можете да почиствате този продукт всяка седмица, като го измиете идеално с помоща на сапун, може и антибактериален или друго измиващо средство. По време на почистването е важно да не прилагате сила към продукта, за да го използвате дълго. При професионалистите решението е няколко блендера и чистител който дезинфекцира.

Във връзка с неговото съхранение, добре е да бъде затворен в кутия в която не прониква светлина.
Добрата подръжка изисква подновяване на блендера на всеки два месеца.